Bondage Veiligheid en Tips voor succes

Bondage Veiligheid Tips

Wanneer je in je liefdesleven of sexleven doet aan bondage spelletjes, is het belangrijk om de veiligheid van elkaar in acht te nemen. Hiervoor is het belangrijk dat jij je partner goed kent. Wanneer dit het geval is weet je namelijk door en door wat wel en niet kan. Het is belangrijk dat je geliefde niet bont en blauw wordt, maar ook niet paars uitslaat. Dit kan ervaren worden als macht. Om dit te voorkomen geven wij je graag wat bondage veiligheid tips.

Wat kan een meester of meesters wel of niet?

In principe moet je exact weten hoe ver je kunt gaan als meester. Dit betekent dat je niet zomaar even wat snel een pijnigingen kunt gaan doen, maar dat je als meester zeker de veiligheid van het bondage spel in acht moet nemen. Natuurlijk is het leuk om een slaafje te maken zoals jij als meester of meesteres graag wilt, veiligheid voor elkaar is hier leidend in. Spreek daarom duidelijk vooraf met elkaar wat wel en of niet is toegestaan tijdens het uitvoeren.

Het gebruik van een codewoord

Het spelen met touwen, klemmen en andere attributen wil niet altijd zeggen dat het ook lekker is. Bondage hoeft in principe niet lekker te zijn. Enkel kun je hierin net zover gaan als dat je zelf wilt. Op het moment dat je eenmaal met het spel begint, komt er vaak een bepaalde drive naar boven waardoor het lastiger is om door de partner waarmee je het spel speelt aan te laten geven dat iets niet lekker is. Daarom is het verstandig om vooraf een codewoord af te spreken. Gebruik als codewoord geen woordjes als ‘nee’, ‘stop’ of ‘klaar’ daar dit ook makkelijk onderdeel kan zijn van het spel waar je mee bezig bent.

Belangrijk om op te letten

Waar je tijdens bondage zeker op moet letten is de bloedtoevoer van het lichaam. Wanneer je met touwen en of klemmen speelt, is het mogelijk dat er iets afgekneld raakt. Wanneer een meester of meesteres ervaren is, zal dit weinig voorkomen. Wel kunnen wij je als tip meegeven om goed te informeren of het allemaal goed voelt. Wanneer er iets afgekneld is, kan er aan het lichaam schadelijke gevolgen ontstaan. Op het moment dat je iemand met touw vastbind, zorg dat er minimaal een vinger tussen blijft.

Zweepjes

Tijdens het spelen van een bondage spel is het mogelijk dat er gebruik wordt gemaakt van zweepjes. Zweepjes zijn er niet om iemand lekker te slaan. Nee, deze zijn ervoor om een bepaalt genot op te wekken. Een duidelijke stelregel is dat rode gebieden verboden zijn.

Vertrouwen

Bondage spelletjes kun je enkel en alleen maar spelen wanneer er bij elkaar voldoende vertrouwen is. Bondage is geen opties om wraak te nemen omdat iemand vreemdgaat of een affaire heeft.