Datingsites zijn verschillend! Wat nu?

Algemene datingsites

Algemene datingsites zijn over het algemeen geschikt voor iedereen. Omdat ze geen specifieke doelgroep hebben of voorop stellen. Mensen met een hoge of lage opleiding. Jonge mensen en oudere mensen, singles die zoeken naar een vaste relatie en zelfs personen die gewoon wat leuke contacten op willen doen. Iedereen kan vinden wat hij of zij zoekt op de algemene datingsites.

Wel is het hierbij vaak wel wenselijk om aan te geven voor welk doeleinden u op de datingsite bent aangemeld, zodat dit voor anderen ook duidelijk is. De standaard verwachting is dat u single bent, het is zeker aan te raden om dit aan te geven als dit niet het geval is wanneer u al aan iemand gebonden bent. Dit voorkomt teleurstellingen voor personen die eventueel interesse in u tonen voor een vaste relatie of bijvoorbeeld one night stand. Een goed voorbeeld van een algemene datingsite is bijvoorbeeld quickmatch.nl lees ook de review over deze site.

Wat is een voordeel: Een algemeen datingsite is dat er vaak meer (betalende) leden te vinden. Op kleinere datingsites die zich op een speciale doelgroep richten.
Wat is een nadeel: Dat je in een groot deel van het ledenbestand geen enkele interesse zult hebben of vinden.

Datingsites voor hoger opgeleiden

Intelligentie speelt niet altijd een belangrijke rol in relaties, maar er zijn zeker mensen die echt uitsluitend in contact willen komen met mensen die hoger opgeleid zijn. In de meeste gevallen zijn dit singles die zelf ook een hogere opleiding gevolgd hebben en die in een relatie zoeken naar iemand die zich ongeveer op hetzelfde niveau bevindt. Volgens veel hoger opgeleiden heeft dit namelijk een positieve uitwerking op de relatie en verhoogt het de kans op succes.

Datingsites voor gebonden mensen

Datingsites zijn in de meeste gevallen bedoeld voor mensen die single zijn. Toch zijn er ook veel mensen die al een vaste relatie hebben, maar die graag een affaire er op na willen houden. Dit kan zijn omdat zij spanning missen. Dit is in eigen relatie of omdat zij eens een avontuurtje willen met iemand waar zij qua relatie nooit voor zouden kiezen. Uiteindelijk draait het hier vaak om een combinatie van spanning, avontuur en erotiek. Men is geregeld van mening dat een affaire ook kan helpen om de sleur uit de huidige relatie te halen en de relatie nieuw leven in te blazen.

Kosten van Datingsites

Hoewel aanmelden in de meeste gevallen kosteloos is, moet je betalen om van alle functies gebruik te kunnen maken. De functies waar voor betaald moet worden zijn vaak essentieel. Denk hierbij aan het kunnen verzenden van tekstberichten, of soms zelfs het kunnen bekijken van foto’s of volledige profielen.

Sommige datingsites zijn behoorlijk aan de prijs. Andere zijn weer vrij schappelijk geprijsd. Helaas kennen we in Vlaanderen weinig kwalitatief goede gratis datingsites. Hier zijn de meeste sites betalend en de niet betalende sites leveren meer geen succes op dan een mooie toekomst. Veel berichten worden niet gelezen of er wordt gewoon niet gereageerd omdat het andere lid nauwelijks meer online is en zijn of haar profiel nakijkt. Vaak wordt hier gebruik gemaakt van standaard chats.
Meer datingsites bewonderen?